Keitä me olemme

Kehitys – ja kulttuuriyhdistys Aurora Borealis Ry on vuonna 2015 perustettu jyväskyläläinen yhdistys. Yhdistys vaalii ja edistää kehitysyhteistyön tuntemusta ja harrastusta sekä lisätä eri maiden ja kansojen kulttuuriyhteistyötä ja kanssakäymistä. Yhteistyökumppanimme ovat tähän mennessä löytyneet Nepalista, koska Aurora Borealiksen vahvimmat kokemukset ja kontaktit löytyvät juuri tästä maasta. Yhdistys ei kuitenkaan ole sitoutunut vain Nepaliin, vaan voimme toimia laajalla alueella.

Tällä hetkellä meillä on Nepalissa kaksi tukikohdetta; peruskoulun jälkeisen opiskelun tukeminen Loo Niva Child Concern Groupin kautta sekä Bholungin kylän jälleenrakentaminen vuoden 2015 maanjäristysten jälkeen.

Loo Niva Child Concern Group

Loo Niva aktivoitui vuonna 1994 ja vuonna 1997 organisoitui kansalaisjärjestöksi, jonka tavoitteena on lasten elinolojen kokonaisvaltainen kehittäminen. Tämä lalitpurilainen järjestö toimii ruhonjuuritasolla, mutta on verkostoitunut kansallisella tasolla. Organisaatiolla tukee erilaisin projektein ja ohjelmin lasten koulunkäyntiä ja vahvistaa oikeudenmukaista ja tasavertaista yhteiskuntaa. Tavoitteena on taata kaikille lapsille turvallinen koulutie, parempi terveys ja rauhallinen elinympäristö sekä sosioekonominen kehitys. Organisaation yhteistyökumppanit ovat koulut, yhteisöt, kunnallissektori, ihmisoikeusorganisaatiot sekä erilaiset yhdistykset. Loo Nivan hankkeita rahoittaa Suomen ulkoministeriö ja Interpedia on Loo Nivan suomalainen kumppanuusjärjestö.

Loo Niva toteuttaa meidän tukemaa Academic Sponsorship -ohjelmaa. Se tukee peruskoulun taakse jättäneitä nuoria opiskelussa ammatillisessa koulutuksessa tai collegessa. Tuki yhdelle nuorelle pitää sisällään sekä lukukausimaksun että muita koulunkäynnistä koituvia kuluja kuten koulupuvut, -materiaalit ja kuljetukset. Yhden oppilaan kulut ovat noin 300€ – 500€ vuodessa. Vuonna 2017 ohjelmaan on valittu neljä nuorta naista, jotka opiskelevat Lalitpurin alueella kahdessa eri collegessa.

http://www.loonivachild.org.np/

Bholung

Toinen tukikohteemme on Bholungin kylä, Kavren läänissä Nepalissa. Virallisesti kylä on nimeltään Birta Deurali VDC. Se sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Kathmandusta, mutta vaikeakulkuisen tien takia sinne kestää matkata yhden päivän. Vuoden 2015 maanjäristys tappoi Nepalissa lähes 10 000 ihmistä ja tuhosi satoja tuhansia taloja asuin kelvottomiksi. Bholungin kylästä järistys tuhosi 143 taloa ja nyt kylä tarvitsee voimavaroja niiden rakentamiseen. Kylässä asuu sekä yläkastisia brahmaaneja sekä chhetrejä että alakastisia majheseja ja kastittomia daliteja.

Bholungin jälleenrakennuksessa yhteistyökumppanimme on Hands for Help Nepal. Aurora Borealiksen tuen avulla näihin taloihin on hankittu peltikattoja. Lisäksi tuellamme asukkaille on hankittu hätäavustusta mm riisin, saippuan ja lämpimien huopien muodossa.

http://www.handsforhelp.com/

Advertisements